Over ons

De initiatiefnemers van Care2Adapt zijn het Care Innovation Center in Nederland en Thomas More Kempen in Vlaanderen met het Health & Care Network KempenLiCalab  als betrokken partners. 

 

Thomas More

Thomas More is een grote regionale onderwijsinstelling die altijd op zoek is naar innovatieve en versterkte opleidingstrajecten. Traditioneel wordt sterk ingezet op het vakdomein ‘People & Health’. De hogeschool wil de verdere ontwikkeling en versterking van zorgprofessionals actief stimuleren en ondersteunen.

Health & Care Network Kempen

Health &Care Network Kempen heeft als kerndoelstelling om zorginnovaties en ondernemerschap in het ruime domein van health and care te stimuleren, te versterken en te activeren. Het netwerk werkt actief rond zorginnovatie en zet in op domeinen als opschalen van innovaties, testen van innovaties en wil de Kempen uitbouwen tot een attractieve innovatieregio.

Care Innovation Center

Care Innovation Center is een open netwerk dat in de regio West-Brabant innovatieve oplossingen in de gezondheidszorg vleugels geeft. Zij stimuleert, verbindt, faciliteert en ondersteunt organisaties, zodat er innovatieve oplossingen komen die bijdragen aan de verbetering van de gezondheid en zelfredzaamheid van de inwoners van West-Brabant.

LiCaLab

Het LiCalab ondersteunt als zorgproeftuin bedrijven en organisaties in de ruime zorg- en welzijnssector bij de opschaling en ontwikkeling van de diverse innovaties. Het LiCalab is ervan overtuigd dat zorgorganisaties zich enkel tegen de schaarste op de arbeidsmarkt kunnen wapenen via innovatie en vernieuwing. Daar wil het LiCalab een bijdrage aan leveren.

Contactpersonen

Ellen Vanhoof

Coördinator Health & Care Network Kempen

Chantal van Spaendonck

Directeur Care Innovation Center

Glenn Weyers

Projectmanager Europese projecten Licalab - Thomas More

Caroline Frencken

Projectleider Care Innovation Center