Eerste editie van Care2Adapt (2022/2023

 

Tijdens het Care2Adapt-project zijn 35 medewerkers van
Vlaamse en Nederlandse zorgorganisaties concreet aan de slag
gegaan met het opzetten van innovatieprojecten en de
implementatie daarvan binnen de zorgorganisatie. Met hun
(interne) projectgroep konden ze alles gelijk toepassen in hun
eigen werk en organisatie.

 

Bij de opleidingsdagen behandelden we de meer theoretische en strategische kant van innovatie en implementatie. De weg naar succesvolle implementatie toe, is namelijk net zobelangrijk als het resultaat. Experts op verschillende gebieden gingen met de deelnemers aan de slag. Door opdrachten kon de kennis in de meeste gevallen direct toegepast worden.

 

Denk aan:

  • Patiëntparticipatie
  • Changemanagement
  • Cultuur en leiderschap
  • Impactmeting en redesign processen
  • Stakeholdersanalyse
  • Financiering 

Aan de eerste editie van Care2Adapt deden 35 deelnemers mee. Benieuwd naar hun ervaringen en learnings?

Voor wie is Care2Adapt?

 

Het implementeren van innovaties is in de praktijk een grote uitdaging en krijgt vaak door de dagelijkse drukte onvoldoende prioriteit. Daarnaast stuiten zorgorganisaties nog op veel interne drempels en op koudwatervrees. Daarom is het enerzijds goed dat zorgmedewerkers worden opgeleid om in de dagelijkse praktijk vakkundig met innovaties te werken. Maar ook dat zorgorganisaties meer en beter ondersteund worden bij het selecteren, uitrollen en implementeren van innovatieve processen en methodes. 

Wat is Care2Adapt?

 

Care2Adapt is een gratis opleidingstraject waarin medewerkers die binnen een zorgorganisatie de brugfunctie tussen innovatie en de werkvloer vervullen worden gecoached, ondersteunt en begeleid. Tijdens het programma krijgen dertig zorgmedewerkers uit Nederland en Vlaanderen een praktijkgericht en grensoverschrijdend coachings- en opleidingsproject aangeboden. 

 

 

0
online opleidingsdagdelen
0
fysieke opleidingsdagen
0
inspiratiebezoeken
0
online intervisiemomenten

Over ons

De initiatiefnemers van Care2Adapt zijn Thomas More KempenHealth & Care Network Kempen, en LiCalab uit Vlaanderen en het Care Innovation Center uit Nederland.

 

Nieuwsberichten